سفارش تبلیغ
صبا ویژن
انصاف، دوستی را پایدار می کند . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 93 اردیبهشت 20 , ساعت 2:27 عصر
لوله پلیکا آبرسانی
[?IMG]

امروزه در تمام کشورها انتقال آب آشامیدنی وجمع آوری آبهای سطحی و فاضلابها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. خراب بودن لوله ها باعث آلودگی محیط زیست و حتی نشستهای ساختمانی میگردد از این رو لوله پلیکا به دلیل خواص ویژه وبادوام بودن و ضریب اطمینان بالانسبت به دیگر مواد پلیمری از اهمیت بیشتری برخورداراست.

استاندارد لوله های پلاستیکی برای که پیش نویس آن توسط کمیسیون های مربوطه تهیه شده است در صدوسی وهشتمین جلسه کمیته ملی استاندارد شیمیایی و پلیمر مورد تصویب قرار گرفته است.

لوله پلیکای آبرسانی در 2 جالت مورد استفاده قرار میگیرد :

1-خطوط اصلی جانبی انتقال آب که در خاک مدفون است

2-انتقال آب به صورت رو کاربرای داخل و خارج از ساختمان

ویژگی ها ومزایا لوله پلیکای آبرسانی :

عمر مفید زیاد در نتیجه بهره وری اقتصادی بالا

استحکام در برابر خوردگی و عدم سائیدگی در نتیجه پایین رفتن هزینه های تعمیر

مقاوم در برابر آتش سوزی در نتیجه شعله ور نشدن شعله

وزن سبک در نتیجه کم شدن هزینه های بارگیری و تخلیه

نصب آسان در نتیجه کاهش و صرفه جویی در وقت

انتقال حرارت بسیار کم در مقابل لوله های فلزی

مقاوم در برابر اسیدها و بازها

مناسب برای مناطق زلزله خیز

روش های نوین جایگذاری و نصب لوله پلیکا

امروزه پروژه های زیر ساخت تاثیر بسیاری در رفاه و آرامش انسانها دارند.این پروژه ها بسیار پر هزینه بوده و از این رو کاهش هزینه و همچنین افزایش طول عمر سرویس دهی در آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.برای خط لوله ها هزینه اولیه شامل هزینه لوله ها به اضافه هزیه نصب آن است

در روش های قدیمی برای جایگذاری لوله ها در زمین ، گودال پهنی حفر میشد تا کارگران نیز بتوانند به راحتی عملیات لوله گذاری و اتصال را که نیاز به دقت و مراقبت زیادی دارند را انجام میدهند.در این روش ها مکان اتصال باید کاملا تمیز باشدو نیاز به پرسنل کاملا کار آزموده وبا دقت است که بتوانند فرایند را به طور کامل ودقیق انجام دهند.پس از آن گودال باید با بستری از شن پر شود.نقش بستر شنی یکی این است که از تخریب لوله که ممکن است در تماس با صخره و سنگ های تیز به وجود آیدو همچنین از خوردگی لوله در لوله های فلزی جلوپیری کند ودیگر اینکه بتواند نیروهای فشاری و خمشی را که در معرض آنها قرار دارند به اطراف پخش کند.

پس از جایگذاری لوله و پر کردن گودال،سطح زمین باید به حالت اولیه باز گردانده شود.

با گذشت زمان این روش ها پیشرفت زیادی کرده اند.استفاده از لوله ها ی پلاستیکی که سبک تر بودند،مزیت ویژه ای در جایگذاری خطوط لوله ایجاد کرد زیرا با وجود آنها دیگر به تجهیزات بالا و پایین برنده نیازی نیست وهمچنین تعداد پرسنل نصب نیز کاهش یافت.

برای بهینه سازی عملکرد لوله ها در طراحی ساختار آنها نیز تغییراتی انجام شده است.امروزه برای بهبود خواص برخی از لوله های پلاستیکی آنها را به صورت دو یا چند جداره تولید میکنند.

روش های جدید

با بهینه سازی و ترکیب شیوه های نصب در گذشته ، ابتدا دو روش جدید طراحی شده اند.

روش اول به نام خیش زنی است که با استفاده از ابزاری شبیه خیش متصل به دستگیره ای چرخان انجام میشود.در حالیکه خیش توسط دستگیره در داخل زمین رانده میشود،گودال باریکی را ایجاد میکند.ابزار سومی که در پشت خیش است ، لوله را باخود میکشد و به این ترتیب لوله داخل گودال جای میگیرد.خاک موجود در پشت خیش لوله را پوشانده و گودال را میبندد.در واقع بستن گودال با استفاده از نیروی وزن خاک به خودی خود انجام میشود.برای سرعت بخشیدن به آن میتواند 5 کیلومتر لوله را در روز جایگذاری کند.همچنین در این روش نسبت به روش های قدیمی ، از تعداد کارگران کمتری استفاده میشود.اما روش خیش زنی محدودیتهایی نیز دارد.از جمله اینکه در هر نوع خاکی قابل اجرا نیست.همچنین اجرای روش فوق برای لوله های سایز بزرگ امکان پذیر نیست.در این روش بستر سازی نیزانجام نمیشود.

روش دوم به نام milling با استفاده از وسیله های برنده است که به طور پیوسته گودال باریکی را حفر میکند،لوله در پشت آن به سمت گودال رانده شده و سپس گودال توسط ماشین مجددا پر میشود.روش milling در خاک های سخت تر که در روش اول قابل اجرا نباشند نیز استفاده میشودالبته سرعت آن از روش خیش زنی کمتر است.

این دو روش دارای مزیتهایی فراوانی هستند وسبب کاهش هزینه میشوند.به ویژه در موارد خاص که کندن گودال بسیار سخت و یا ناممکن است ، از این روش استفاده میشود.روش های بدون حفر گودال روش های نصب جدیدی هستند که در آنها گودال باز حفر نمیشود و به آنها روش های بدون حفر گودال میگویند.با گذشت زمان روش های جدیدتری نیز به دست آمده است که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میشود.

حفر مستقیم افقی

در این روش از یک سر حفرکننده که معمولا مجهز به واترجت است،استفاده میشود.آب سبب نرم شدن خاک شده و وسیله را به جلو میراند.سر این وسیله قابلیت هدایت شدن در جهت های مختلف را دارد.به عنوان مثال میتواند هنگام رسیدن به رودخانه به سمت زیر بستر رودخانه رفته گودال را درزیر بستر حفر کرده وسپس به جهت بالاتر هدایت شود.

روش javking روش جایگزینی لوله جدید در خطوط لوله قدیمی است که در آن لوله جدید به داخل لوله قدیمی رانده میشود.این روش برای مواردی است که میتوان لوله با قطر کمتر از لوله را جایگزین کرد.برای ثابت کردن مکان لوله جدید فضای خالی بین آن و لوله قدیم را پر میکنند.

در روشی دیگر به نام close-fit-reling قطر خارجی لوله جدید تقریبا برابر با قطر داخلی لوله قدیم است.روش bursting در مواردی به کار میرود که کاهش قطر در لوله جدید امکان پذیر نیست و یا لوله قدیمی شکننده است.در این روش وسیله ای با قطر بزرگتر از لوله قدیمی به داخل این لوله کشیده شده و سبب شکستن آن میشود و به دنبال آن لوله جدید جایگزین میشود.

لوله های پلاستیکی دارای مزیت هایی از قبیل سبکی،انعطاف پذیری،تنوع و... هستندوترکیب این ویژگی ها با خلاقیت بشر،منجر به ایجاد روش های نصب پیشرفته در دردنیای امروزوآینده خواهد بود.

لوله پلیکا
- لوله بتنی - لوله پنج لایه - لوله کاروگیت - لوله پلی اتیلن


این بازرگانی تولید کننده و تامین کننده انواع لوله بتنی پایپ جکینگ (لوله رانی) از قطر 800 الی 2400 میلی متر می باشد.
درباره پایپ جکینگ
[?IMG] اصول اولیه این روش همراه با جزئیات آن، ابتدا توسط انجمن پایپ‌جکینگ آمریکا (APJ) در سال 1941 و پس از آن توسط افراد مختلف ارائه گردید. امروزه تکنولوژی پیشرفته‌ای جهت نصب لوله‌ بتنی به قطرهای mm 1000 تا mm 4000 به روش پایپ‌جکینگ و در زمین‌های با شرایط و جنس خاک متفاوت، در طول‌های مختلف به کار گرفته می‌شود .
لوله رانی یا پایپ جکینگ به معنی قرار دادن لوله ها در زیرزمین بدون اینکه تداخلی یا آسیبی به تاسیسات و ترافیک بروی سطح زمین وارد شود اتلاق می شود. این روش بیشتر برای نصب لوله بتنی مسلح برای مصارف آب های سطحی، زهکشی و فاضلاب در نقاط مختلف دنیا استفاده می شود.
این روش بسایر اقتصادی و مناسب برای رد شدن لوله ها از زیر راه های اصلی، راه آهن و تاسیسات شهری می باشد. این روش به دلیل کم بودن حجم خاکبرداری در مقایسه با دیگر روش ها بسیار اقتصادی است و این روش به دلیل ترافیک و تراکم ساختمانها در شهرها به عنوان یک راه حل اقتصادی مناسب به جای روش های سنتی دیگر شده است. یکی از فاکتورهای مهم که در این رابطه بایستی مورد توجه قرار گیرد، جنس و خصوصیات مصالح استفاده شده در محل اتصالات می‌باشد. ضخامت مصالح اتصال یک پارامتر بسیار مهم در توزیع تنشها و حداکثر نیروهای مجاز جک است. مصالح با سختی کم در محل‌های اتصال لوله‌ها بر روی مصالحی از جنس مشتقات چوب و با در نظر گرفتن اثرات انحراف از زاویه مسیر لوله نتایج زیر حاصل گردیده است. الف) مطالح فشرده (Packing Material) با ضخامت بیشتر تأثیر بهتری بر توزیع تنشهای متمرکز داشته و مفیدترند. به طور مشخص مصالح (Fibreboard) به ضخامت 18 میلیمتر بهترین گزینه برای انتخاب مصالح فشرده محل اتصال دو لوله می‌باشد. ب) از ایجاد زاویه انحراف افقی بیش از 2/0 درجه مسیر خط لوله جلوگیری می‌گردد. ج) هرگاه مصالح فشرده محل اتصال مرطوب باشد توزیع تنش در محل اتصال 3 برابر یکنواخت‌تر خواهد بود. هنگام ساخت لوله‌ بتنی، بایستی مصالح فشرده‌تر در محل اتصال لوله (انتهای لوله‌ها) به صورت استاندارد نصب شده و سپس لوله با دقت کافی به محل نصب حمل گردد. نیروی مورد نیاز برای غلبه بر اصطکاک بین جداره لوله و خاک اطراف توسط جک‌های هیدرولیک تأمین می‌شود. جهت محاسبه نیروی مورد نیاز باید نیروی اصطکاک وارده بر هر قطعه لوله را همراه با اثرات تمرکز تنش ناشی از تغییر زاویه انحراف قطعات لوله‌ها و در نظر گرفتن اثر وجود مصالح انعطاف‌پذیر در محل اتصال دو لوله محاسبه نمود.
لوله پلیکا - لوله بتنی - لوله پنج لایه - لوله کاروگیت -لوله پلی اتیلن





لیست کل یادداشت های این وبلاگ