سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند می فرماید : گفتگوی علمی در میان بندگانم دلهای مرده راحیات می بخشد؛ آن گاه که در آن به امر من برسند . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
شنبه 93 اردیبهشت 20 , ساعت 2:40 عصر

لوله پلیکا

اتصالات پلیکا:

[?IMG]
موارد استفاده:
آب اشامیدنی سالم، سیستم آبیاری نوین، خطوط انتقال فاضلاب، خطوط انتقال گاز، مصارف صنعتی، مصارف مخابراتی و غیره..

رنگ ها :
آبرسانی : لوله پلی اتیلن مشکی یا با نوار آبی ،گاز رسانی : لوله پلی اتیلن مشکی با نوار زرد، فاضلابی : لوله پلی اتیلن مشکی

لوله پلیکا - لوله بتنی - لوله پنج لایه - لوله کاروگیت -لوله پلی اتیلن



اتصالات لوله پلی اتیلن

از اتصال الکتروفیوژن معمولا در شبکه های توزیع گاز و از اتصال جوش لب به لب و اتصالات پیچی و جوشی لوله پلی اتیلن ، در خطوط انتقال آب و فاضلاب و شبکه های توزیع آنها استفاده می شود. اتصالات پیچشی به راحتی و سریعا باز و بسته شده و هیچگونه آسیبی به لوله وارد نمی کنند و از این ویژگی برخوردارند که در برابر مواد شیمیایی کاملا مقاوم باشند.







[?IMG]


روش های اتصال لوله پلی اتیلن تک جداره


لوله ها و اتصالات تک جداره لوله پلی اتیلن به روش های زیر به یکدیگر متصل می شوند:


1. جوشکاری لب به لب


2. جوشکاری الکتروفیوژن


3. استفاده از اتصالات پیچی


انتخاب روش اتصال ، بستگی به کاربرد خط لوله ، نیازمندیها و امکانات موجود دارد.








از اتصال الکتروفیوژن معمولا در شبکه های توزیع گاز و از اتصال جوش لب به لب و اتصالات پیچی و جوشی پلی اتیلنی ، در خطوط انتقال آب و فاضلاب و شبکه های توزیع آنها استفاده می شود. اتصالات پیچشی به راحتی و سریعا باز و بسته شده و هیچگونه آسیبی به لوله وارد نمی کنند و از این ویژگی برخوردارند که در برابر مواد شیمیایی کاملا مقاوم باشند.


در اتصالات جوشی ، کیفیت جوشکاری و بازده آن بستگی به مهارت و توانایی جوشکار ، تناسب و کارآیی مناسب دستگاه جوش و تجهیزات مربوطه و میزان رعایت اصول و قوانین جوشکاری دارد.


با توجه به دامنه وسیع کاربرد اتصال جوش لب به لب در لوله پلی اتیلن تک جداره و استحکام و قابلیت های بسیار ممتاز این نوع اتصال ، در ابتدا به شرح مختصری از آن می پردازیم.


جوشکاری به روش لب به لب با صفحه داغ








Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


این نوع جوشکاری ، طی مراحل زیر انجام می شود:


• ابتدا دو لوله در دو فک دستگاه جوش ( ثابت و متحرک ) گذاشته می شود و پس از تنظیمات لازم ، قالبها بسته می شوند.


• صفحه قیچی مابین دو لوله قرار می گیرد و لبه لوله ها را کاملا صاف و تمیز می نماید و پس از آن برداشته می شود.


• صفه داغ را که دمای آن به حد مجاز رسیده (210 – 230 درجه سانتیگراد ) ، مابین دو لوله قرار داده و دو سر لوله ها به آن چسبانده می شوند و فشار طبق دستورالعمل های دستگاه جوش ، بالا برده می شود تا در محل تماس لوله ها با صفحه داغ ، برآمدگی مدور و یکنواختی با اندازه معین ایجاد گردد.


• قسمت متحرک دستگاه جوش ، به عقب رانده شده و صفحه داغ به صورتی جدا می شود که هیچ آسیبی به سطح ذوب شده ، وارد نیاید.


• دو سر لوله ، به سرعت به همدیگر چسبانده شده و فشار بتدریج و بر اساس مشخصات مندرج در جدول دستگاه جوش ، افزایش یافته و تا خنک شدن محل جوش ، ثابت نگاه داشته می شود.


• مدت زمان خنک شدن در مرحله فوق ، بستگی به ضخامت لوله ها داشته و مقادیر آن در جدول تعیین شده است. در طی این زمان ، محل اتصال نباید تحت تنش یا فشار غیر مجاز قرار بگیرد.


• لبه جوش در محل اتصال باید به صورت یک برآمدگی دو تکه باشد. تشکیل این برآمدگی ، نشان دهنده آن است که جوشکاری بصورت یکنواخت انجام شده است.


تذکر: تفاوت در شکل برآمدگی های لبه جوش ، می تواند ناشی از یکسان نبودن ویژگی های جریان مذاب در دو قطعه اتصال باشد ( مثلا تفاوت در MFR )


جوشکاری به روش الکتروفیوژن


از این روش به دلیل بالا بودن ضریب اطمینان آن ، معمولا در شبکه های پلی اتیلنی توزیع گاز استفاده می شود و در مورد لوله هایی با قطر 20 الی 110 میلیمتر اقتصادی می باشد.


جهت اتصال ، ابتدا انتهای لوله را سوهان زده و سپس آن را وارد کوپلینگ اتصال الکتروفیوژنی که دارای بوبین های مقاومت حرارتی می باشد نموده و جریان برق را متصل می نمایند. سیم پیچ بوبین گرم شده و پلاستیک های اطراف خود را ذوب می نماید ، در اثر حرارت ، کوپلینگ جمع شده و جوش مناسبی با لوله ایجاد می شود.


جریان برق لازم برای جوشکاری را باید روی دستگاه جوش متناسب با اندازه اتصال تنظیم نمود.


عمل جوشکاری بصورت اتوماتیک انجام می پذیرد. نقاط اتصال را نباید حداقل 10 دقیقه پس از اتمام جوشکاری حرکت داد. سطح لوله قبل از انجام جوشکاری باید با دقت بازرسی شود تا هیچگونه خراشی نداشته باشد ، زیرا وجود خراش باعث ایجاد نشتی در محل اتصال می شود.


نکته مهم مورد توجه در این روش اتصال آن است که برای جوشکاری باید حتما از دستگاهی استفاده شود که جریان برق آن متناسب با بوبین های الکتریکی اتصالات باشد


همانطور که می دانیم خطوط انتقال وشبکه تاسیسات اتصالات جزءلاینفک میباشندو همیشه در طراحی ها قسمتی از طرح را به خود اختصاص می دهند لوله های پلی اتیلن هم از این قاعده مستثنی نمی باشند.


در گذشته بدلیل کم بود امکانات وآگاهی در شبکه لوله های پلی اتیلن از اتصالات فلزی استفاده می گردید که این امر سبب کاهش طول عمر شبکه وافزایش هزینه ها می گردد بدین گونه که طول عمر لوله های پلی اتیلن حداقل 50 سال می باشد درصورتیکه اتصالات فلزی در مجاورت با اب اکسیده شده وطول عمرشان کوتاه می باشد گذشته از ان این اتصالات نسبت به اتصالات پلی اتیلن گران تر بوده وهزینه اجرای آنها هم از نظر زمانی وهم نیروی انسانی وتجهیزات بالاتر میباشد.


در مورد اتصالات لوله پلی اتیلن باید گفت این اتصالات به دو دسته تقسیم بندی می شوند


1-اتصالات تزریقی


2-اتصالات جوشی


اتصالات تزریقی


در این مدل از اتصالات جهت تولید باید ابتدا به ساکن قالب اتصال مورد نظر ساخته شود وسپس مواد پلی اتیلن داخل قالب تزریق گردد اینگونه اتصالات فاقد بید داخلی می باشند ولی به لحاظ محدودیتهاییکه در ساخت قالب ودستگاههای تزریق وجود دارد دارای زاویه های خشن وتند بوده که این امرسبب افت فشار می گردد ازطرف دیگر در صورتیکهفشار تزریق نا مناسب بود ویا دمای نامناسب داشته باشد ممکن است درون قطعه حباب هایی ایجاد گردد که از چشم پوشیده بماند.

اتصالات جوشی

در این روش جهت تولید اتصالات ازخود لوله استفاده می گردد بگونه ایکه مطابق استاندارد 16963 وطبق زوایای واندازه های مشخص لوله ایکه تولید شده برش خورده وبا دستگا ههای جوش زاویه زن به هم جوش داده می شوندواتصال مورد نظربا زاویه مورد نیاز تولید می گردد.از محاسن این روش می توان به تنوع تولیدویکنواختی واستحکام بالا وهزینه تمام شده پایین اشاره نمود لازم به ذکر است چنانچه در این روش از لوله های بچ کار شده در خط انتقال استفاده گردد یکنواختی وکیفیتی بی نظیر نسبت به دیگر روشها بدست می آید قابل توجه استدر این روش مقاومتی که در اتصال ایجاد می گردد بیش از دو برابر اتصالات مشابه خواهد بود.
لوله پلیکا - لوله بتنی - لوله پنج لایه - لوله کاروگیت -لوله پلی اتیلن


لوله پلی اتیلن گازرسانی

[?IMG]


آغاز استفاده از لوله های پلاستیکی گاز رسانی از اوایل سال 1950 میلادی بوده است. به عنوان نمونه وضعیت و میزان استفاده از شبکه های لوله پلی اتیلن در مقایسه با لوله های فولادی وسایر لوله ها که توسط شرکت گاز دوفرانس اجرا شده در شکل نشان داده شده است.همانگونه که ملاحضه میشود میزان لوله های فولادی طی سالیان مورد بررسی ثابت بوده و این در حالی است که علاوه بر افزایش میزان کاربرد لوله پلی اتیلن میزان لوله های غیر فولادی از قبیل چدن کاهش یافته و لوله های پلی تیلن جایگزین آنها شده است.


هم اکنون بیش از 90درصد خطهای انتقال گاز کشورآمریکا و کانادا از پلاستیک و جنس مواد پلی اتیلن استفاده شده است.


براساس آمار رسمی موجود وضعیت و میزان استفاده از لوله پلی اتیلن در کشور ما در شکل 3 به تصویر کشیده شده است.


رشد شبکه پلی اتیلن در ایران


میزان شبکه های لوله پلی اتیلن در سالهای مورد بررسی به طور متوسط سالانه از رشدی معادل 54 دصد برخوردار بوده است و این در حالی است که متوسط رشد شبکه های فولادی حدود 8/6 در صد میباشد. لازم به ذر است براساس تحقیقات انجام شده استان های کرمان، تهران، خراسان، مازندران و فارس به ترتیب دارای بیشترین میزان استفاده از لوله پلی اتیلن می باشند و در استان خوزستان بر اساس صلاحدید مسئولان محترم شرکت گاز این استان ، تاکنون از لوله های پلی اتیلن استفاده نشده است.


از مهم ترین مزایای لوله پلی اتیلن در مقایسه با لوله های فولادی می توان به سرعت و سهولت در اجرا، آموزش ساده ، مقرون به صرفه بودن و مهم تر از همه عدم خوردگی و در نتیجه عدم نیاز به پوشش وحفاظت از زنگ اشاره کرد. با عنایت به مراتب فوق و نیز با در نظرگرفتن معضلات و مشکلات موجود در اجرا و نگهداری لوله های فولادی، استفاده از لوله پلی اتیلن در شبکه های توزیع گاز بدون هیچ گونه تامل و تردیدی منطقی به نظر می رسد. لیکن لازم است در خصوص شناسایی مشکلات و معضلات خاص لوله پلی اتیلن و اتخاذ تدابیرلازم در مواجهه و برخورد با این مسائل احتمالی با رویکردی پیشگام و نگرشی پیشگیرانه اقدام کرد.


هر چند در حال حاضر در تمام کشورهای دنیا استفاده از لوله های پلی اتیلن امری مرسوم شده است که مزایای بسیار زیادی دارد از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد :


مقاومت در برابر انواع مواد شیمیایی


مقاومت در برابر سائیدگی ها و خوردگیها


سرعت در نصب و کار گذاری


انعطاف پذیری بالا و کاربرد آن در زمینهای ناهموار


مقاومت بالا در مقابل زمین لرزه


مقاومت بالا در مقابل ضربه


مقاومت در مقابل سرما وگرما


حمل و نقل آسان


مقاومت در مقابل اشعه مادون قرمز و نور خورشید


داشتن اتصالات فراوان برای شبکه های طولانی
لوله پلیکا - لوله بتنی - لوله پنج لایه - لوله کاروگیت -لوله پلی اتیلن



لیست کل یادداشت های این وبلاگ